Hoe maak ik een groep?

Om een oproep te kunnen plaatsen moet je aangemeld (A) zijn op de site. Je kunt een nieuw profiel aanmaken of gewoon inloggen met je bestaande account. Aanmelden is gratis. Er zijn geen verdere kosten voor gebruikers van de site. Ook niet voor het plaatsen van oproepen of starten van een groep.

Stap 1
Ga naar het groepen-overzicht (zie afbeelding). Links boven in het groepen-overzicht klik je vervolgens op + Aanmaken groep (B).

Stap 2
Je komt nu in een stappenplan waarbij je, in verschillende stappen, alle informatie van je groep kunt aangeven. Onderaan elke stap kun je klikken op de knop “Doorgaan” of eventueel op de knop “Terug”. Sommige velden zijn verplicht. Deze worden aangegeven met een sterretje.

Responsive image


Je kunt een categorie bepalen waarbij je gevonden wilt worden, je kunt een titel en beschrijving geven van de groep, contactgegevens, of je gesloten of openbare groep wilt, en nog wat andere zaken. Aan het einde kun je ook een afbeelding uploaden voor je groep.

Klik vervolgens op de knop “Verzenden”. Je krijgt nu een detail overzicht van je groep (zie afbeelding)

Opmerking 1
Mocht je opmerkingen of foto’s willen delen voor je groep dan kun je deze heel makkelijk toevoegen via het prikbord van de groep (C). Zodra er een berichtje of foto gedeeld wordt via het prikbord krijgen leden van de groep daarvan een berichtje. Deze vind je via het wereldbolletje (D) of via je mail (als je dat hebt ingesteld bij notificatie-instellingen in je profiel menu. Klik hiervoor op je afbeelding rechtsboven (E). Je kunt uiteraard ook je email adres toevoegen aan de beschrijving van een oproep.

Ga verder met hoe beheer ik een groep?

Responsive image